Tungmetaltest / zinktest.


Testen foretages i urin, og kan give besked om ophobninger i organismen, således at man kan tage sine forholdsregler.
Eksemplet med studenten, der tygger tyggegummi med 6 amalgamplumber i munden, hvor man målte at han efter 10 minutters tygning havde tygget sig til en alkalisk oxidering, hvilket vil sige, at han havde tygget kviksølvioner ud af tænderne og ind i lymfen, giver et godt billede af dette.

Frie radikaler fremstilles i kroppen. Ubundne tungmetaller i kroppen fremmer frie radikaler og disse er en cancerfaktor. Hvis man ikke får befriet kroppen for belastningerne, sker der eksempelvis biomolekyleforstyrrelser, før eller siden med sygdom til følge.

Hvis der eksempelvis er kobberophobninger i kroppen, skal man tillige huske at have ekstra zink og c-vitamin.

I den forbindelse er det VIGTIGT at huske, at det er en SAMVIRKENDE ernæringsterapi, der skal sættes i gang.

Det er endvidere værd at huske på, at man i Alzheimer-patienters hjerner har fundet store mængder aluminium. Hvis man ser på det periodiske system (kemi), ville dette sandsynligvis ikke have været tilfældet, hvis patienterne havde haft tilstrækkeligt med zink i kroppen.

Zinktesten er en bestemt zinkopløsning, der skvulpes rundt i munden i 30 sekunder, og ved hjælp af de bageste smagsløg på tungen, kan man afsløre om man er i ekstremt underskud af zink, har en vis reserve, eller et fint depot i kroppen.